11 vragen aan AnitaEr staan sinds kort nieuwe profielfoto's van onze leden online. Deze zijn gemaakt door Batida lid: Anita Martin van AnnaPileaFotografie. Zij speelt bij onze band op de Tamborim. Aanleiding voor de redactie om haar 11 vragen voor te leggen.

1, Hoe ben je bij Batida terecht gekomen?

Ik was opzoek naar een Sambaband, omdat ik nooit kon stilstaan en het liefst wilde meedoen als ik stond te kijken naar optredens in het centrum van Maastricht of met carnaval. Ik ben toen gaan zoeken op YouTube en vond de leden van Batida vrolijk overkomen met leuke nummers die niet iedere Sambaband heeft. Dus ben ik gaan mailen om een keer mee te gaan doen en... gebleven!

2. Waar droomde jij als klein kind van?

Ik wilde graag zangeres in een rockband worden en stond altijd voor de spiegel bands te imiteren of ik zong de nummers zo goed mogelijk mee.

3. Jouw echtgenoot Maurice speelt ook bij onze band. Oefenen jullie thuis samen weleens een samba nummertje?

Nee, dat willen we de buren niet aandoen, germ.

4. Waar kan men jou midden in de nacht voor wakker maken?

Als ik eenmaal lekker in dromenland ben, word ik daar niet graag uit gewekt. Nergens voor eigenlijk dus....

5. Naast Batida ben je ook met fotografie bezig. Wat fotografeer je het liefst?

Ik kan niet kiezen uit drie dingen: fine art landscape (minimalistisch landschap), architectuur en concertfotografie. Ik doe die drie soorten fotografie even graag.

"Bovenal plezier en het gezellig hebben samen"

6. Jij hebt de laatste weken zeer mooie profielfoto's van onze leden gemaakt. Heb je nog tips voor de leek om een goede profielfoto te maken?

De basis is eigenlijk: zorg voor een niet te drukke achtergrond en laat de persoon een stuk van de achtergrond af staan en fotografeer met een wijd diafragma (2.8f of 1.5f), waardoor de achtergrond wazig wordt en de persoon mooi 'los' van de achtergrond komt. De foto wordt dan rustiger en de ogen van de kijker weten meteen waar het in de foto om gaat zonder afgeleid te zijn door de achtergrond.

7. Op welke website zijn jouw foto's te zien? En voor welke soort opdrachten kan men jou inhuren?

Ik heb nog geen website, maar ben dat misschien wel ooit van plan. Ik zet mijn foto's op Facebook en Instagram, waar ik die deel met andere fotografen. Onder AnnaPileaFotografie kun je me zoeken op beide. Inhuren... Ehm... Als iemand het mij zou vragen zou ik best communiefoto's maken, trouwfoto's of foto's voor een bedrijf, maar sporadisch. Ik hou me meer bezig met verkopen van mijn foto's voor aan de muur. Nu nog bij Werkaandemuur.nl of via Facebook laat ik ze zelf printen, maar binnenkort misschien via een eigen website.

8. Beschrijf het leukste moment dat je ooit hebt meegemaakt bij een optreden?

El Mundo was erg leuk, maar ook carnaval. Als mensen verkleed zijn, gaan ze toch sneller over die drempel heen om lekker los te gaan op onze muziek en dat is heerlijk om te mee te maken als band.
11 vragen aan Anita El mundo

9, Wat betekent een “perfecte” Batida dag voor jou?

Lekker samen veel en strak spelen, bovenal plezier en het gezellig hebben samen en zien dat we de mensen om ons heen zo aansteken met ons ritme en enthousiastme, dat je tevreden, blije gezichten ziet en ze misschien zelfs vanzelf mee gaan dansen.

10. Als een kristallen bol je de waarheid over je jezelf. je leven. de toekomst of iets anders zou zijn. wat zou je willen weten?

Ik wil liever nog niets weten, hoef ik me daar tenminste geen zorgen over te maken. We zien wel vanzelf hoe het loopt.

11, Wat betekent de Mestreechter Vastelaovend voor jou?

Lekker even alles loslaten en eruit dansen en zingen en als herboren met een fris leeg hoofd weer je leven opnieuw oppakken.

Agenda

19 juli 2019 20:00 - 22:00
Repetitie
Buurtcentrum Atrium Aureliushof 160 6215 SW Maastricht
26 juli 2019 20:00 - 22:00
Repetitie
Buurtcentrum Atrium Aureliushof 160 6215 SW Maastricht
02 aug 2019 20:00 - 22:00
Repetitie
Buurtcentrum Atrium Aureliushof 160 6215 SW Maastricht